Graffiti Vzw

“Kinderen, jongeren en jeugdwerkers uitdagen om te experimenteren met creatieve vormen van communicatie, dat doen wij!”

Graffiti vzw is een jeugdwerkorganisatie die gepassioneerd is door creatief communiceren. Deze vzw werkt zowel met vast personeel als met vrijwilligers. Beide teams zijn er sterk van overtuigd dat je door communiceren een deel uitmaakt van de samenleving. Het is volgens hen een manier om je mening te uiten en te achterhalen wat er bij de anderen leeft.

Hun grootste doel is om de communicatievaardigheden bij jongeren van zes tot dertig jaar te verbeteren.

Hoe doen ze dit nu concreet?
Graffiti vzw werkt met een ruim aanbod van workshops, ateliers en vormingen waar kinderen, jongeren en jeugdwerkers kunnen experimenteren met diverse vormen van communicatie. Dit kan zowel verven en teken zijn maar ook mode en theater komen aan pas net zoals film, foto, culinair en tekst. Tijdens hun sessies proberen ze de deelnemers de communicatiemiddelen zo creatief mogelijk te laten gebruiken en op die manier op zoek te gaan naar eigen, speciale manier om zich uit te drukken.

Daarnaast bieden ze nog maatwerk aan en ontwikkelen ze activiteiten op maat van de organisatie, de doelgroep, de verwachtingen, …

Bovendien proberen ze jongeren en het jeugdwerk te inspireren met hun unieke kijk op communicatie. Hiervoor organiseren ze vormingen bij hen thuis, publiceren ze een driemaandelijks tijdschrift en verzamelen ze info over graffiti in de graffitibib.

Bron: http://www.graffitivzw.be/