Evaluatie van de opdracht

Vragen

Hier zijn de vragen die ik beantwoordde over deze opdracht.

• Hoe is deze Sadan-opdracht in zijn geheel voor jou verlopen ?
In het begin leek me de opdracht niet zo duidelijk. Het vinden van een artikel was het eerste probleem al. En nadien heb ik ook beseft dat ik mijn tijd niet goed verspreid heb. Bepaalde stappen namen meer tijd in dan verwacht, veel meer tijd. Ik vind het wel een enorm tof concept om informatie te delen met elkaar. Het gebeurd op een ludieke manier. En je oefent er ook verschillende vaardigheden mee.

• Heb je voldoende info gevonden ? Waar heb je niet gezocht en waar kan je nog zoeken ?
Het zoeken van een artikel was het moeilijkste, tot ik gewoon naar de bibliotheek trok en er één vond na vijf minuten zoeken. Verder vond ik het vlot gaan. Soms wel niet bij het aflopen van de bronnenlijst. Ik denk wel dat ik soms niet ver genoeg gezocht heb om antwoorden te vinden. Maar dat ligt aan mijn tijdsindeling.

• Wat moet je nog verder trainen ?
Zeker en vast excel. Dit is een programma waar ik echt weinig ervaring mee heb. Ook het opzoeken op bepaalde sites lijkt me nog steeds niet zo goed te lukken. Ik weet wat te doen tegen mijn examen.

• Waar ben je sterk in ?
Wat voor mij gemakkelijk was, was het schrijven van de synthese. Ik ben iemand die heel vlot en snel teksten kan schrijven zonder er echt veel over na te denken. Waar anderen daar dus soms last mee hadden of veel tijd mee verloren, ging het bij mij relatief vlotjes.

• Wat heb je geleerd en wat zal je bijblijven ?
Wat ik zeker geleerd heb is dat ik een beter tijdsplanning moet maken en me op bepaalde momenten meer gedwongen zal moeten inzetten. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar ik heb bijvoorbeeld geen boek uit de bib kunnen halen, simpelweg omdat ik daarvoor te laat was.

• Heb je eventueel tips om bepaalde (deel)opdrachten anders te formuleren ? Of zijn er nieuwe (deel-)opdrachten nodig voor belangrijke of interessante informatievaardigheden die niet of te weinig worden ingeoefend?
Ik had het gevoel dat de vragen en opdrachten soms wat moeilijk uitgelegd waren en alles liep een beetje in elkaar over en ik merkte deze reacties ook bij mij medeleerlingen. Uiteindelijk heb je wel door wat je moet doen maar het kost wat tijd.

Werkdocument

Hier heb ik ook nog mijn werkdocument over deze opdracht toegevoegd!